Kronerulling for å nedbetale gjeld Mai 2024

Målet er 360.000 kroner

og vi skal nå det i mai! Det er et snitt på 14.600 kr om dagen fordelt på 24 dager. (Det er i tillegg til de ca 100.000 vi har i omsetning månedlig.) Det høres mye ut men det er under 50kr per person i My Visible Mend facebook gruppa, bare for å gi et eksempel. Ikke alle kommer til å bidra, det er klart, men mellom alle ulike kanaler jeg har og bruker burde det kunne gå! For deg som vil vite mer om økonomien og hvorfor vi trenger dette (kort fortalt: akkumulert underskudd), se nederst på eposten.

 

Jeg ønsker å slutte å la egoet mitt si at jeg må klare dette på egenhånd og bruke masse ressurser, tid, energi på det. Stresset går utover min fysiske og mentale helse slik at jeg har mindre overskudd til å faktisk bidra med det jeg ønsker å bidra med. Istedenfor vil jeg nå be om hjelp slik at jeg får lagt dette bak meg og kan begynne å virkelig la bedriften og arbeidet mitt med å promotere reparasjon blomstre.

Har du kapasitet til å bidra så kan du gjøre noe av følgende:

VIPPS til 835991

Da går alle pengene til å hjelpe, uten noen produktkostnader eller annet! Ekstra effektivt for å få nedbetalt gjeld... Dette er et eget vippsnummer som ikke brukes til noe annet denne perioden så det er lett å spore bidragene.

Kjøp gavekort!

Akkurat nå sliter vi med å få bestilt påfyll av en del bestselgere. Ved å kjøpe gavekort gir du ikke teknisk bort egne penger, men hjelper oss å skaffe det du ønsker å kjøpe i månedene fremover. Du kan såklart også gi gavekort i gave til andre :)

Siden vi med gavekort får produktkostnad og MVA på sikt ønsker jeg å telle disse beløpene som 50-60%.. men vi starter med å telle hele beløpet mot kronerullingen så det er større sjanse for å nå målet :P

Ting vi for tiden ikke har på lager eller snart går tom for som mange ønsker å kjøpe er sugru, new kintsugi repair kit og stoppeapparat. Det vil vi kunne kjøpe når vi får nedbetalt gjeld.

I tillegg så kan gavekortet fungere som et forskudd på nye produkter. Vi skal for eksempel ta inn farge til sashikotråd så du kan farge din egen tråd!

Jeg jobber med både digitalt kurs (noe gratis, noe mot betaling) og også mange nye broderimaler, både for sashikomønster og planter. Et fokus akkurat nå er spiselige ville vekster, spesielt medisinplanter. som da vil komme med både broderimal/syinstruksjon/video og veiledning for hvordan den faktiske planten kan brukes og hva den er bra for. Så det er mye å glede seg til. Synes jeg ihvertfall :)

Legg igjen tips

All tips som legges igjen i nettbutikken fra 08.05 til 31.05 teller jeg som donasjoner mot dette målet. Så all handling nå fremover hjelper den generelle driften, og tipsen hjelper til nedbetaling av gjeld.

Kjøp digitale produkter

Alle digitale produkter har ingen produktkostnad (bare MVA...) så jeg kommer til å også telle dem de neste 24 dagene mot å nå målet. Slik kan du donere og føle du får noe igjen for det også. 

Kommer jeg på flere ting etterhvert så blir du oppdatert her, i some eller på mail. 

Jeg gleder meg til å komme meg ut av denne hengemyra med din hjelp! Hele målet med bedriften er jo å gi meg tidsfrihet og økonomisk frihet til å jobbe som kunstner og aktivist på fulltid uten å være avhengig av andre institusjoner slik at jeg kan gi MAKS uten begrensninger. Jeg er på mange måter der nå, fordi vi har fått bygget opp varelageret godt nok og jeg har outsourcet mange oppgaver til min ansatte. 50 kr fra deg kan få oss i mål slik at jeg aldri trenger å be om hjelp for MEG SELV igjen. (Når det er sagt har jeg også planer om å begynne å søke mer offentlig støtte, istedenfor å be kunder og følgere om hjelp hele tiden, men det er også vanskelig å få til når man ligger og vaker med hodet under vann)

 

Du kan også hjelpe gratis ved å fortelle andre om oss, dele og like og kommentere under innlegg i sosiale medier med mer. Jeg tenker faktisk å lage en egen serie om hvordan hjelpe små bedrifter, organisasjoner osv. Så mer om det kommer etterhvert. 

TUSEN TAKK!

 

Stor klem fra Eva <3

Sammen kan vi reparere verden LITT, ett sting av gangen...

 

Mer info om beriftens økonomi:

Vår bedrift startet med 10.000 i startkapital i 2020 og har nå en omsetning på over 1.2 mill i året, uten innskudd fra investorer eller statlige midler. 

Vi har vokst og fått en fulltidsansatt og jeg, Eva, begynte i August å ta ut en lønn på 10.000 kr i måneden (men har ikke greid å vedlikeholde det i 2024).

I 2022 gikk vi med 174k underskudd og i 2023 med ca 197k underskudd. Det er ikke så mye per måned med en snittomsetning på 100.000 kr og det er ikke mye med tanke på veksten vi har hatt, men det er mye akkumulert og det begynner å bli som en hengemyr det er tungt å operere i for å bygge bedriften videre. 

Det er fordelt over noe kassakreditt, noe gjeld (ubetalt lønn) til meg, og en del leverandørgjeld (noen "vanlige" bedrifter men også bedrifter som Fair & Square og andre bra aktører som jeg gjerne vil betale) og rundt 100.000 i MVA, skatt, arbeidsgiveravgift og annet. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published