Lapp buksen med blomster!


Bare fordi et plagg er slitt trenger det ikke se slitent ut. Gi favorittbuksa nytt liv med #synligreparasjon med håndsøm og broderi.

Til denne reparasjonen trenger du nål og tråd, gjerne broderitråd, og en stofflapp til å ha på innsiden. Det kan være en restelapp fra et annet prosjekt, en stoffbit fra noen andre ødelagte tekstiler, eller liknende. Det er lurt hvis lappen er ca like tykk/stiv som stoffet i plagget du reparerer.

Det er enklest å lage blomstene med en liten broderiring, men det er ikke nødvendig. Begynn med å marker størrelsen på hullet og brodere blomster (Lazy Daisy) på stofflappen så de dekker det markerte området.

 Blomstene er ekstra finne med franske knuter (french knot) inni, men det er fint uten også. 

Legg stofflappen inni buksa så blomstene titter frem og sy lappen fast langs kanten av hullet. 

Sy deretter fast resten av lappen ved å sy tråklesting (running stitch) frem og tilbake over et stort område rundt hullet. På denne måten forsterker du stoffet rundt hullet som også er tynnslitt, og reparasjonen vil vare mye lenger.

Hvis det ikke har gått hull ennå, men du merker det begynner å bli tynnslitt, kan det å feste en lapp på innsiden eller utsiden av buksen og sy fast med tråklesting med broderitråd være en fin måte å forlenge livet til plagget.

Hvis du har oppstpretter og symaskin kan du sprette opp sidesømmen for å komme til lettere, men det går fint ann å fikse buksa uten å åpne sidesømmen også.Disse blomstene kan også brukes for seg selv for å dekke over små hull eller flekker, eller bare for å fornye et plagg. Lykke til! 

 

 Del dine egne reparasjoner i sosiale medier med #myvisiblemend eller #synligreparasjon! Og bli gjerne med i facebook gruppa MyVisibleMend for å få mer tips og inspirasjon fra alle der :) 

 

 

Og, for sikkerhets skyld, her er en video som viser hvordan jeg liker å feste tråden!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published