Velkommen

 

 

Har du lyst til å ikke bare reparere for å ta ansvar men faktisk finne glede i å ta vare på det du har? Da kan jeg hjelpe deg. 

Mitt navn er Eva Kittelsen. Jeg er mote og tekstildesigner som har jobbet med produktutvikling og innkjøp i fast fashion, i en etisk oppstartsbedrift, Fair & Square, som designer og mønsterkonstruktør og nå har min egen bedrift som jobber for å få flest mulig til å finne glede i å reparere.

Min bedrift vokser når vi kollektivt senker tempoet og begynner å ta vare på det vi har. Det er godt for miljøet, lommeboka, og vår egen helse.


Mange lurer på hva løsningen til evig vekst er. Hvordan kan vi bytte til noe annet, da kollapser vel alt? Alt kollapser nå, vi bare ser det ikke inne i butikkene og cafeene. Ødeleggelsen skjer overalt rundt oss, i naturen, i Oslofjorden, i luften, i havet, og veldig mye i land som produserer varene vi kjøper billig her. Men vi kan velge ekte verdi istedenfor symbolverdien penger er gjennom å forbruke mindre, jobbe mindre, hvile mer, lære mer, skape mer selv.

Jeg ville ta ansvar, gjøre min del og begynne å reparere klær. Da jeg begynte var det mest motivert av plikt. Jeg ville likevel at det også skulle føles givende og gøy og ikke bare være enda et krav.


Ved å kombinere broderi og andre dekorative teknikker ble det morsomt å reparere, og klærne får utvikle seg og bli unike og jeg leker mens jeg fikser. Man kan kanskje si det er "kintsugi for klær".

Jeg lærte også at det å ta vare på det vi har kan hjelpe oss å føle takknemlighet, selv når man ikke gjør det kreativt.

Praksisen det er å ta vare på ting gjør at vi er nødt til å senke tempoet nok til å faktisk legge merke til alt det fantastiske vi har tilgjengelig istedenfor å hele tiden søke etter noe nytt.

Jeg jobber for at Norge skal bli et land med reparasjons og delingskultur, et land som har råd og privilegie til å la være, men som kan gå foran som et godt eksempel og vise at det er når vi tar vare på, ikke forbruker, at vi får gode liv. Hvis dette høres ut som noe for deg så vil du nok like nettbutikken min!  Jeg har samlet masse utstyr for synlig, og usynlig, reparasjon og vedlikehold av klær og tekstiler på et sted for å gjøre det lettere og mer tilgjengelig å komme igang med reparasjon.

www.myvisiblemend.no

Fra prosjektposer for å lære broderi og sashiko til impregnering og sitronsåpe, du finner det meste her. Ved at du handler hos oss hjelper du oss også å vokse så vi kan utvide sortementet og ta inn mer og mer egenprodusert, etisk produserte og lokalproduserte varer også.Takk for at du har lest helt hit!!

Bruk koden

overforbruksdag

så får du 15% rabatt på din første ordre. 

(tilbudet varer ut måneden)

Under fanen Lær Mer finner du noen instruksjoner for å komme igang. 
Jeg har også skrevet boken Synlig Reparasjon. Den har en grundig innføring i teknikker som kan gi deg sterke og holdbare reparasjoner. Den kan kjøpes hos oss og i de fleste bokhandlere.

Sammen kan vi fikse verden litt, et sting av gangen.

Klem Eva

 

PS. Du kan følge oss på @myvisiblemend på Instagram, Tiktok, og/eller Facebook! Vi har også gruppa MyVisibleMend med nesten 8000 andre reparasjonsentusiaster som deler inspirasjon og kunnskap så vi hjelper og motiverer hverandre. 

Be the change you want to see in the world <3

PPS. Ta gjerne bilder eller film og del videre, og send gjerne til meg gjennom en av de kanalene så jeg har noe å legge ut i sosiale medier om det selv :P