FOREDRAG OG KURS

Tekstilkunstner, forfatter, designer, aktivist, danser og grunnlegger av My Visible Mend, Eva Kittelsen, tilbyr foredrag og kurs om reparasjon og relaterte temaer. 

Her er en oversikt over hva hun tilbyr, ta kontakt på eva@myvisiblemend.com for priser og booking av disse, eller avtal et skreddersydd program for ditt behov. 

Eva turnerer Norge uke 33-41 høsten 2023. Sjekk reiseplanenen HER (kommer snart) og se om kanskje hun er i nærheten av deg og du kan booke inn, eller delta på et arrangement eller bytte reparasjon mot en tjeneste, eller liknende. 
Du kan lese mer om turneen her (kommer snart).

Fordi Eva skal reise mye er det viktig å booke i god tid så materialpakker kan sendes med post på forhånd*

FOREDRAG

SYNLIG REPARASJON - Filosofi og praksis

Dette foredraget handler om Evas reise inn i reparasjonens verden paralelt med at hun sa opp jobben i fast fashion, startet å jobbe for den etiske oppstartsbedriften Fair & Square som designer og mønsterkonstruktør og møtte veggen.

Deltakerne får en innføring i sammenhengen mellom produksjonsforhold, pris, reparasjonsvilje og hvordan synlig reparasjon legger et grunnlag som kan løse problemer i mange ulike ledd i tekstilbransjen. Eva drøfter også hvordan masseproduksjon og overforbruk påvirker vår egen psyke og hvordan reparasjon kan hjelpe oss å oppdage og kjempe for å bevare det verdifulle som samfunnsøkonomien gjerne ikke ser på som verdifult.

SYNLIG REPARASJON - Tilbake til naturen

Foredraget bygger på Evas erfaringer med 7 år med reparasjon som en meditasjonspraksis hun stadig går dypere inn i. Eva deler av erfaringer og innsikt denne praksisen har gitt. Foredraget omhandler noen av de samme temaene som "Filosofi og praksis" men fokuserer mindre på de andre delene av tekstilbransjen og ser reparasjon i sammenheng med annen kreativ og kunstnerisk praksis. Foredraget drøfter hvordan vi gjennom å underkaste oss naturlige prosesser og samarbeide med dem istedenfor å kjempe mot dem kan finne mer ro og glede samtidig som vi lærer å leve i harmoni med naturen vi er en del av.

 

KURS

Med i hvert kurs følger egnet materialpakke for å gjennomføre kurset, og deltakerne får beholde utstyret etterpå. Anbefalt antall deltakere er opp til 8 stk, med mindre flere sakkyndige er tilstede og kan bistå i oppfølging av deltakerne underveis.

 

Introduksjon til klesreparasjon - Verktøy, redskaper og hjelpemidler

Det kan føles som en jungel å starte på en ny hobby. Selv om man i utgangspunktet bare trenger nål og tråd for å fikse det meste er det masse utstyr og hjelpemidler som kan gjøre arbeidet lettere. Dette kurset er en god innføring for de som ønsker breddekunnskap om hvordan valg av nål, tråd, stabilisering, fingerbøll, tekstilmarkører og annet kan gjøre reparasjonsarbeidet lettere og hva slags materialer og utstyr som egner seg til hvilke typer reparasjoner.

 

Stopping - 2 ulike stoppeteknikker

Deltakerne lærer tradisjonell strømpestopp og maskesting.
De lærer festing av tråd, hvilke teknikker som egner seg til hvilke skader og tips om valg av nål og tråd til ulike prosjekter.

Stopping med stoppeapparat

Deltakerne lærer hvordan bruke stoppeapparat, tips om bruk av de ulike typene, og hvordan tilpasse stoppingen til materialet du fikser. Vi snakker om forskjellene på resultat med og uten stoppeapparat og hvordan avslutte reparasjonen og feste tråder.

Tradisjonell lapping

Vi lærer om lapping av klær, med hovedfokus på vevde stoffer. Hvordan lappe uten råkanter, hvordan ulike typer stabilisering kan brukes for å gjøre arbeidet lettere. Deltakerne lærer lapping med firkanter og sirkler, på utsiden og innsiden av plagget (som omvendt applikasjon).

Sashiko - introduksjon

Deltakerne lærer litt om den kulturelle historien til Sashiko, og om de ulike typene som finnes. De får en innføring i bruk av sashiko nål, tråd og fingerbøll for håndflaten. Deltakerne får en innføring i unshin håndsømsteknikk. Vi gjennomgår hvordan tegne og sy et enkelt kryss mønster og lærer om det man trenger å kunne for å bruke sashiko på en vellykket måte i som reparasjonsteknikk. 

Broderi - lær 11 nyttige sting

Vi begynner på prosjektbag markblomst, og tester ut 11 forskjellige sting som er nyttige å kunne for å ha det gøy med dekor og dekorasjon av klær og tekstiler. Vi ser også på ulike varianter av ulike sting, forskjellen avhengig av tykkelse på tråden, festing av tråden, måter å stabilisere arbeidet med mer. 

 

Generell veiledning 

Jeg stiller med litt forskjellig utstyr og eksempler og svarer på deltakeres spørsmål (egnet til stands, festivaler og annet)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ved booking ønsker vi 50% forhåndsbetalt (eller gjerne hele beløpet for de som har mulighet til det.) Vi skriver under kontrakt så alle parter har sikkerhet rundt sykdom, avbestilling og annet.

*Har deltakerne utstyret fra før er det i enkelte tilfeller mulig å få avslag i prisen, spesielt der det er litt større materialpakker lik de som selges som sett i nettbutikken.